Cercador

Esplai

39. Més enllà del somni+12
 

Autor/a: Melgar-Foraster, Shaudin
Il·lustració:

L’Anna, una noieta canadenca de pares catalans, somia una nit que es troba en una vall on s’esdevé una batalla entre ferotges guerrers. L’endemà s’adona que allò que somià potser era real i acaba descobrint que hi ha tot un món més enllà del somni.

En un país de l’altre món, Rocdur, hi viu en Tam, un nen immigrant. Rocdur és cruel i implacable amb els immigrants, però en Tam sempre se’n surt de tot gràcies al seu talent per contar histories.

Més enllà del somni va alternant l’enfocament entre els personatges dels dos mons a mesura que les aventures de l’Anna i en Tam es van succeint.

Núm. de pàgines: 288
ISBN: 849618787X
Núm. EAN: 9788496187870


Comentaris rebuts
1 |  Quico Romeu | jueves, 06 de junio de 2013
No sóc un lector habitual de llibres d'aventures però la curiositat pel títol em va dur primer a fullejar-lo i immediatament després a iniciar una lectura que ja no vaig abandonar fins al final. No va ser només la trama, original i plena d'intriga, el que em va retenir, però. Vist amb temps m'he adonat que el que em va captivar del llibre va ser trobar-me amb dos mons. Però no els dos que el llibre situa a banda i banda dels miralls, si no uns móns més íntims, més personals. Els móns que em parlen d'una infantesa i adolescència inquietes, àvides de nous descobriments; i d'una joventut i maduresa abocades als somnis de llibertat personal i de llibertats col•lectives. En aquest sentit el llibre no és gens innocent. És una pluja fina de situacions, relacions, estratègies i objectius que ens parlen de la solidaritat, de la sinceritat, de la confiança... i a més, per fer-ho encara més rodó, la manera que l'autora té d'abordar aquests temes, és contrastant-los al despotisme, l'egoisme encegador i profundament injust i insolidari dels governants de Rocdur. L'autora es guarda prou de les obvietats i les evidències. Amb delicadesa i subtilitat, la trama avança vers una fidelitat al que som i cal que siguem essent. Sense pamflet, sense consignes, la Shaudin deixa que siguin el pas de la infància a l'adolescència de les dues protagonistes, i el sostingut descobriment d'un altre món, el que permet al lector o lectora decidir en quina banda del mirall vol restar. Permet escollir entre realitat i somni, entre els records i la ficció. I sobretot planteja que ens preguntem, encara que sigui com un eco llunyà, quin és el paper que escollim en una situació que ens ve donada.
Alguns llibres de l'autor/a: