Cistella de compra

Llibres en la teua cistella

Llibre Preu IVA Quants Subtotal
 Total: 0,00€
Passeig pels molins d’aigua de la Safor

Passeig pels molins d’aigua de la Safor

23,30 €

Sinopsis

Els molins han tingut un destacat paper en la vida quotidiana dels nostres avantpassats. Les collites de blat, d’arròs i altres cereals hi eren transformades abans de constituir el principal aliment de la societat tradicional. Els molins són, doncs, llocs centrals en la cultura popular valenciana.

Fernando Sendra ens ofereix un passeig pels molins de la Safor des d’una doble vessant. per una banda, recorre poble per poble tots els molins que té o ha tingut i en ressenya diverses curiositats amb l’objecte de salvar de l’oblit la toponímia dels molins, les partides on estan ubicats així com una porció del que representaren a nivell popular. Per una altra banda el passeig és més literal: convida als lectors a caminar, a visitar els molins que encara existeixen o els llocs on hi hagueren molins tot configurant diverses rutes per les conques del riu Serpis o Vernissa…

Tot això sense oblidar una detallada introducció en la qual ens il·lustra sobre el procés de la mòlta o els antecedents històrics dels molins ni tampoc un recull de dites populars i refranys escampats a tot arreu del llibre. En definitiva, un viatge enriquidor i un motiu per conèixer més a fons la Safor.

 Premi Bernat Capó de difusió de la cultura popular

  • Núm. de pàgines:  176
  • Núm. EAN:  9788489663688

Alguns llibres de l'autor/a

Els que han comprat aquest llibre s'han interessat per