Cercador

Recursos

2. Comunicar la ciència+18
19,45€ No disponible
 

Autor/a: Alberola Romà, Patrícia | Bernabeu Mestre, Josep | Borja i Sanz, Joan | Cortés Orts, Carles | Forcadell Saport, Josep | Perujo Melgar, Joan M.
Il·lustració:

Quin tipus de llengua hem de fer servir quan fem ciència? Com podem assegurar la concisió, la precisió i la universalitat del llenguatge científic? Quines són les característiques de la redacció científica? Com podem fer que tothom comprenga les nostres aportacions al camp del saber? Aquest llibre posa al vostre abast gran part dels recursos que ajuden a millorar la capacitat de comunicar la ciència. Actualment, la ciència avança a gran velocitat. Contínuament es descobreixen nous components de la realitat als quals hem de donar nom. Quins mecanismes té la llengua per a anomenar els nous avanços tècnics? Aquests mecanismes naixen del no-res o tenen una tradició cultural pròpia?
Des del segle XII, el català ha creat o ha adaptat termes per tal d’anomenar les noves realitats. Amb aquest llibre podreu conèixer les obres científiques catalanes i de quina manera han influït en la formació d’un registre científic propi.
Escriure un text científic significa utilitzar un registre lingüístic adequat que afavoresca la intel·ligibilitat del document. Aquest llibre us proporcionarà els esquemes bàsics que us ajudaran a sistematitzar les vostres aportacions científiques.
Quines dificultats tenim quan redactem textos científics en català? Sabeu l’ús de les majúscules i de les minúscules? Sabeu quins són els símbols i les abreviatures més usuals? Quan cal posar la lletra en cursiva? I la versaleta? Una nota a peu de pàgina, és necessària? La bibliografia, on i com?
Trobareu resposta a aquests dubtes en Comunicar la ciència. Teoria i pràctica dels llenguatges d’especialitat, un llibre àgil, ben estructurat i de fàcil consulta, pensat per a aprendre i ensenyar tots els detalls dels llenguatges d’especialitat.

Núm. de pàgines: 200
ISBN: 8489663092
Núm. EAN: 9788489663091

Alguns llibres de l'autor/a:
Els que han comprat aquest llibre s'han interessat per: