Cistella de compra

Llibres en la teua cistella

Llibre Preu IVA Quants Subtotal
 Total: 0,00€
Comentari de texts

Comentari de texts

13,70 €

Sinopsis

Comentari de texts ofereix una proposta radicalment nova en aquest camp. Fins ara les guies de comentari començaven amb una àrida i inacabable introducció teòrica i, com a afegit, duien uns texts que servien de model. El comentari s'havia convertit en la finalitat última de si mateix i, amb aquest egoisme del text, l'usuari, deixat de banda, ja en tenia prou per a desinteressar se. Comentari de texts fa reflexionar sobre els texts proposats, però, a més, invita a transformar los i capbussar se en l'aventura de crear-ne de nous.
A més, Comentari de texts redueix la teoria al mínim indispensable i l'administra en dosis digeribles que no sols acompanyen, sinó que parteixen del text mateix.
D'altra banda, les guies a l'ús hi solien sumar la monotonia textual: quasi sempre texts literaris (o, a tot estirar, periodístics) amb poques variacions. Comentari de texts practica una irisada i atractiva polifonia. I, així, ofereix la màxima varietat en tema (des de Julio Iglesias als tres porquets o el 23 F), en gènere (assaig, conte, anuncis publicitaris...), en registre (oral/escrit), en tipologia (descripció, narració, exposició, elaboració retòrica, argumentació i conversa) i, fins i tot, en variant dialectal (central, balear, valencià).
Comentari de texts va dirigit als alumnes de darrers cursos de batxillerat, en especial als que es preparen per accedir als estudis universitaris, i també als ja universitaris, sobretot de Filologia i Magisteri. S'hi ofereixen les eines teòriques i pràctiques necessàries per a aprendre a comentar qualsevol tipus de text, literari o no. La introducció general dóna les línies mestres amb que s'ha dissenyat el llibre i les guies per a treballar els texts. Tot seguit, es presenta el comentari de deu texts i se'n proposen per a comentar uns altres vint, la meitat dels quals van acompanyats d'una fitxa de comentari. L'agrupació en sis blocs -la descripció, la narració, l'exposició, l'elaboració retòrica, l'argumentació i la conversa- permet mostrar com es comenten diferents tipus de text.
En conjunt, és un llibre necessari, que omple un gran buit en el material didàctic. A més, com que s'ha concebut des de la perspectiva de l'estudiant, resulta fonamentalment pràctic, sense renunciar per això a la teoria que assegura que, ara sí, sabrem analitzar i comentar qualsevol tipus de text.

  • Núm. de pàgines:  144
  • Núm. EAN:  9788489663084

Els que han comprat aquest llibre s'han interessat per