Cistella de compra

Llibres en la teua cistella

Llibre Preu IVA Quants Subtotal
 Total: 0,00€
Villanueva, Muriel

Villanueva, Muriel

Muriel Villanueva (València, 1976) és escriptora, autora de més de trenta obres literàries per a totes les edats, incloent-hi novel·les, llibres de contes, poemaris, obres de teatre i curtmetratges cinematogràfics, a més de publicacions breus en antologies i en línia. Hi destaquen La gatera, Rut Sense Hac, Duna, Dunes, El refugi del Tarek i la trilogia L’Esfera. Ha merescut més d’una desena de premis, entre els quals el J.M. Casero, el de la Crítica dels Escriptors Valencians, el Carlemany, l’Atrapallibres i el Llibreter.
Ha estat traduïda al castellà, l’anglès, el portuguès, el polonès, el coreà i el xinès.


És llicenciada en Teoria de la Literatura i Literatura Comparada per la Universitat de Barcelona, diplomada en Educació Musical per la Universitat de València, i ha estat formada en Constel·lacions Familiars a l’Espai Sistèmic i Humanista.

Ha viscut a València, París, Bari, Barcelona, Tarragona i diverses comarques catalanes. A l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès va cursar, entre 2001 i 2012, els cursos Iniciació a la narrativa i Narrativa (amb Andreu Ayats), Novel·la I (amb Jaume Cabré), Novel·la II (amb Isidre Grau), Guió de Llargmetratge I (amb Esther Cases) i Bíblies de sèries de TV (amb Laia Aguilar i Isaac Palmiola).
Allà mateix va impartir, entre 2007 i 2014, els cursos Iniciació a la narrativa, Narrativa, Novel·la I, Conte I, Novel·la II, Construcció de personatges i Lletres de cançons; hi va estar també co-coordinadora del campus virtual, responsable de les relacions internacionals, autora de la Recerca sobre la situació europea en matèria d’escoles d’escriptura (per a la Institució de les Lletres Catalanes) i directora executiva de l’European Association of Creative Writing Programmes.

Pel que fa a la música, ha cursat estudis més i menys formals de piano, cant, guitarra, baix, saxo i ukelele. Ha format part de grups propis i ha estat corista puntual de Feliu Ventura i d’Obrint Pas.

Com a formadora, acompanya processos d’escriptura d’altres persones i organitza tallers i residencials des del projecte Escriptura Natural, compartit amb l’escriptor Roger Coch.

Actualment publica amb regularitat a la revista digital Catorze, col·labora en projectes teatrals propis i aliens, i escriu guions per a la productora de cinema independent Círculo Bipolar.

https://murielvillanueva.com/

Obra en Edicions Bullent: