Cercador

AutorsTornar

Pellicer i Bataller, Joan

(Bellreguard, 1947- Bellreguard, 2007) Llicenciat en medicina fou un erudit, pioner en el camp de l'etnobotānica: escriptor de diversos llibressobre el tema i divulgador de reconegut prestigi en televisiķ i altres mitjans, també va conrear la poesia i la cançķ durant la seua čpoca universitāria.

Va guanyar el primer Premi Bernat Capķ de Difusiķ de la Cultura Popular amb el Costumari botānic; va ser Premi d'Honor de la Cultura Popular de l'Ajuntament de Pedreguer; en 2006 va rebre el Premi Valldigna d'Investigaciķ. A banda, també va rebre el Premi Cavanilles i el Jaume I de periodisme, de forma pōstuma.

Va publicar, entre altres: Herbes medicinals al País Valenciā, Herbari breu de la Safor, Lluors de Gaia: paisatge flora i fauna de la Safor, Bellreguard, verd esguard, Castells de la Safor, De la Mariola a la mar: viatge pel riu Serpis, Ullals de vida: les zones humides al País Valenciā i, en Edicions del Bullent Meravelles de Diānia: camins, paratges i paisatges de les comarques centrals valencianes i Costumari botānic (3 volums).